Redd jeg ikke får beskjed

Jeg har hørt mange venninner fortelle om sine graviditeter og fødsler, og gruer meg overhodet ikke til selve fødselen. Det jeg er redd for er om jeg vil skjønne at fødselen er i gang.

Jeg har gjennomgått flere ganger med jordmor hva som skal skje når, og hvilke tegn jeg skal se etter. Men så har jeg flere venninner som har fortalt at vannet ikke har gått, og også flere venninner som har trodd riene bare var kynnere…

Jeg har hatt vonde kynnere nesten hele veien, og for ca. to måneder siden begynte de første maseriene. Jeg var sikker på at fødselen var i gang ettersom kynnerene bare ble vondere og vondere, kom regelmessig, og varte til slutt opp mot et minutt med 7 minutter mellomrom. Eneste grunnen til at jeg ikke ringte føden var at det varte i 1 – 1,5 time også ga det seg. Så gikk det plutselig to timer til det begynte på nytt igjen. Slik har det vært så å si hver natt siden, så det er ikke mye en får av søvn om natten. Jeg prøver å sove litt innimellom på dagtid for å ta igjen det tapte, men man blir selvfølgelig sliten av å drive på sånn..

Hver gang jeg nevner at jeg er redd for å ikke merke at fødselen er i gang får jeg høre du kommer til å kjenne når riene setter i gang.. Men jeg er redd jeg kommer til å forvente at de skal være så vonde at jeg vil tro det bare er vonde kynnere.

Nå har jeg nok en sånn kveld/natt. Vonde kynnere ca. hvert 15min, de varer alt i fra 5 sek. til 30 sek. og blir bare mer og mer intense. På mandag har jeg time til jordmor igjen, så får høre om hun har noen tips både på å vite at man ikke går glipp av noen tegn, og tips til å få sove..

Det er nå 10 dager igjen til termin, hodet er festet, magen har sunket og vi er klare til å få han i hus ♡

#fødsel #redd #gravid #baby #familie #hverdag #personlig #momtobe

Prosjekt barnerom

De siste ukene har jeg prøvd å begynne på barnerommet. Ja, jeg vet,  jeg skulle begynt mye før, men det har bare blir utsatt og utsatt pga. veldig mye rot. Jeg pussa nemlig opp et annet rom i fjor sommer, og da kom alt som var til overs fra det rommet inn på det som nå skal bli barnerom. Jeg har sagt i lange tider at jeg skal begynne på rommet, men det var ikke før Ole Kristian plutselig (uten å bli spurt eller noe) hadde rydda det meste, at jeg faktisk begynte. Jeg trengte nok den lille dytten for å komme i gang. Nå har jo Ole Kristian brekt tommelen, og da vil ikke jeg at han skal drive på med noen form for oppussing. Jeg prøver derfor å jage han unna som best jeg kan, så den ikke bare blir verre.

Plunderet med å starte så seint i svangerskapet er at man aldri riktig vet om man blir i dårlig form, hvor utholdende man er eller om man kanskje til og med føder før tiden. Jeg merker veldig godt at jeg slett ikke er like utholdende som før. Jeg kunne holde på hele dagen, seint og tidlig, men nå er det bare så vidt jeg får gjort noe, før kroppen sier ifra.

Dette måtte gjøres:
♡ Legge isolasjon i den ene veggen
♡ Male veggene
♡ Male lister og tak
♡ Legge nytt gulv
♡ Innredning

Jeg har fått god hjelp av min venninne Hege til å sette igang. Med full oversikt over hvor dårlig tid vi har,  begynte vi med å isolere den ene veggen som ikke var isolert. Det var en innevegg, hvor alt i grunn var klart. Vi måtte bare ta av plankene, legge inn isolasjon og på med plankene igjen.

Det neste var å male hele rommet; vinduer, lister og vegger med grunning. Ikke tak, da det allerede står masse innpå rommet – rekker ikke taket i første omgang. Etter at grunningen var på, kunne jeg male første strøket i fargen sand. Jeg valgte den fargen fordi den er ikke kaldt og ikke varm, og passe lys til et barnerom. Jeg tenkte først å gå for en blåtone, men det skal så mange forskjellige blåtoner inn på det rommet i interiør, at det turte jeg ikke gamble på.

Jeg rakk akkurat å male én og en kvart vegg, før kroppen sa nei. Og da sa den så skikkelig nei, at jeg har ikke rørt hverken pensel eller rull etter det.

Jeg lurer på om jeg skal prøve å male litt igjen i dag, og prøve å bli ferdig med en vegg til. Tør ikke sette høyere mål enn en vegg om gangen når det gikk som det gikk sist, masse kynnere som utvikla seg til maserier. Samtidig som jeg selvfølgelig lengter veldig etter å bli ferdig, og kunne innrede!

#mamma #gravid #oppussing #diy #male #barn #barnerom #nursery #pregnant

Stikking i magen

I dag har jeg hatt veldig mye stikking i magen. Jeg klarte ikke å finne en eneste ligge-, sitte-, stå-stilling for å få den til å forsvinne, og ble redd for at noe skulle være galt med lillegull. Jeg ringte til jordmor for å høre, jeg har jo ikke vært gravid før så jeg aner ikke hva som er normalt og ikke..

Jordmor fortalte at stikking og strekking er helt normalt, og at det bare blir mer av det da barnet vokser og kroppen gjør seg mer og mer klar for fødsel. Det kjennes ut som noen stikker et spyd under det ene ribbeinet mitt og helt ut i andre enden, så vil ikke si det kjennes ut som noe strekker seg, men iom. jordmor var helt rolig, ble jeg rolig jeg óg.

Jeg fikk videre beskjed om å holde meg rolig og puste meg gjennom det. Jeg har derfor holdt senga og sofaen i hele dag, pustet og vridd meg.

Det verste med å ha vondt og måtte ligge rolig er at man ikke får gjort noe. Det er veldig mye jeg gjerne skulle ha gjort, men sånn er det bare noen ganger. Snart er han ute, og selv om mange sier at man ikke har fritid da heller, har jeg i det minste ikke vondt fra tid til annen og da får jeg nok gjort mer uansett.

Jeg skal virkelig ikke klage! Jeg har sluppet veldig billig unna, med så godt som ingen problemer eller vondter. Litt oppkast, kynnere og stikking det takler jeg lett. Nå nærmer det seg fødsel, og jeg gleder meg mer enn noe annet til å holde han i armene mine ♡

#gravid #mamma #momtobe #pregnant #hverdag #graviditet

Lange dager og enda lengre netter…

De siste ukene har jeg slitt veldig med søvn, og det passer i grunn veldig dårlig nå som kroppen forbereder seg til fødsel. Det er bare 30 dager igjen til termindato, og jeg henger allerede etter med søvn.

Det føles veldig rart å klage på søvn, for jeg har alltid hatt en unik evne til å klare å sovne hvor som helst – når som helst. Men i de siste ukene er det ikke jeg som har hatt kontrollen.. Jeg har vært veldig plaget med kynnere siden rundt uke 20, men til tross for at noen har vært veldig vonde, har jeg klart å puste meg gjennom de verste og sove. Jeg har veldig høy smerteterskel, så det skal en god del til for å knekke meg, men i de siste ukene har jeg faktisk hatt problemer med å sove om natta nettopp pga. veldig vonde kynnere. Noen dager har jeg til og med blir redd for at riene har startet da de  ble mer og mer intense både i styrke og hyppighet, men det må i såfall bare ha vært maserier da de har roet seg igjen etter en stund. På grunn av alle våken-nettene har jeg forskjøvet døgnrytmen noe veldig, og nå har jeg gått inn i combat mode – sove når man kan.

Dårlig oppladning før fødselen å føle at man går litt på hælene, men jeg må bare bli enda flinkere til å ta det rolig. Jeg er vanligvis en person som har mange baller i luften samtidig, og det er noe uvant at kroppen setter grenser, men det er heldigvis ikke lenge igjen til jeg kan gå tilbake til sånn jeg var før (uten smerter).

Det er én måned igjen til termindato, men på forrige sykehusbesøk sa jordmødrene at de ble overrasket om jeg var gravid ut juli, så vi får se hvor lenge han tenker å ligge og vokse før han kommer. Vi er i hvertfall klare til å ta han imot når han enn måtte bestemme seg for å komme ut.

#hverdag #momtobe #mamma #gravid #mammalivet #fødsel

Ekstra tykke lapper

Dette trenger du:

3 egg
2 spiseskjeer sukker (kan sløyfes)
2,5 – 3 dl melk (eller andre melkerester)
4 dl mel
2 ts bakepulver
1 ts kanel (eller kardemomme)

Fremgangsmåte:

Begynn med å piske sammen egg og sukker i en bakebolle. Ha i vekselvis mel og melk, og rør godt sammen for å unngå klumper.

Visp inn bakepulver og kanel tilslutt.

La røra svelle i 20 – 30 minutter, og se eventuelt om det er nødvendig å tilsette litt mer melk. Pass på at røra ikke blir for tynn!

Stek lappene i en litt over middels varm stekepanne med litt smeltet smør. Bruk maks to spiseskjeer røre pr. lapp så de ikke blir for store.

Server med brunost, is, bær, syltetøy, rømme eller bare som de er.

#oppskrift #diy #mat #baking #gjørdetselv