Høljes RX 30. juni 2017 – 02. juli 2017

Det er ikke så veldig langt å kjøre fra oss til Høljes i Sverige, når du har kommet til Elverum så er du jo så å si nesten fremme. Det var veldig greit med et løp som ikke var så langt unna, da det uansett tar lengre tid med buss enn med vanlig personbil. Da vi kom frem var det bare å begynne å pakke ut telt og alt som skal opp til eventet starter.

Vi kjørte uheldigvis istykker noe under første trening, men klarte helt i siste liten å få bilen klar til trening nr.2. Da vi kom ned på startplata ble vi bare vinket bort, da arrangørene måtte ‘prioritere’ VM fremfor EM til tross for at VM hadde en halvtime lengre trening. Vi visste derfor ikke om bilen var klar for løp, ikke engang om den var overhodet kjørbar. 

Første trening på lørdag var helt ok. Bilen var god å kjøre og vi prøvde å slå egne rundetider, men vi oppdaget setup-problemer. I første kvalifiseringsrunde (Q1) var vi involvert i en stor krasj. Hele fronten på bilen ble helt most, og det var lenge usikkert på om vi ville klare å bygge den sammen igjen, eller om sesongen var ferdig for vår del. Vårt team har alltid hjulpet alle som har trengt hjelp, og dette fikk vi virkelig tilbake i Høljes. Vi hadde virkelig ikke klart å få bilen sammen igjen til Q2 hadde det ikke vært for at så mange stilte opp når det virkelig trengtes. I filmen under kan dere se at Kiss kommer opp på yttersiden og svinger inn foran oss uten å være forbi, samtidig får vi en dytt bakfra som gjør at bilen vår sklir ut og vi ender totalt most.

I Q3 ga vi virkelig alt vi hadde, men for hver runde rundt banen hørte vi i kommunikasjon at ting vi fiksa til Q2 i går faller fra hverandre igjen. På siste runde ga bilen opp og var akkurat like ødelagt som etter den store krasjen dagen før. Da var det bare ett å gjøre.. Jobbe på spreng for å bli klare til siste Q. Vi hadde heletiden dialog med arrangører, og ble tildelt 8 ekstra minutter, noe som er utover det vanlige da de har et tight tidsskjema før semifinaler og finaler som går på direktesendt TV. ** Den siste hjulbolten kom på og vi fulgt til startplata.. Ole Kristian fortalte raskt at bilen var ukjørbar, og for hver runde mistet han styring. Etter tre runder var det tydelig at bilen var ukjørbar, da hele forstillnga var helt skeiv. Han klarte så vidt å komme over målstreken, krasja i autovernet like før, men vi klarte å pushe han så han kom seg akkurat over. 

Dette var virkelig en dritt helg uten like, men vi skal ikke klage for vi fikk i det minste kjørt. Og for hver gang vi kjører så lærer ihvertfall jeg noe nytt, og det er jo alltid like spennende. 

Få et større innblikk i hva som skjer,
følg Ole Kristian Temte på sosiale medier:

Twitter: @oktemte
Instagram: @olekristiantemte
Facebook.com/okmotorsport
Homepage: http://www.okmotorsport.no/
 

#okmotorsport #motorsport #sport #motor #bil #bilsport #supercar #olekristiantemte #jobb #work #arbeid #hverdag #personlig#sosialemedier #EM #rallycross   #RX #FIA #FIAworldRX #european #europa #Trondheim #kjendis