Veien mot EM 2017

Mandag 27.03.2017: Dagen kom hvor vi skulle reise ned til Barcelona, og bilen var langt ifra kjørbar. Vi skulle bruke de siste ukene til å justere og tilpasse bilen, men som flere av dere allerede har fått med dere gikk det ikke sånn… Vi leverte motoren til overhaling hos Oreca i Frankrike i oktober 2016, og var lovet at vi skulle få den tilbake i slutten av februar 2017. Vi tenkte at det var litt i det seneste laget iom. at vi måtte kjøre til Barcelona allerede i slutten av mars, men jaja, det måtte jo bare gå. Motoren kom noe senere enn avtalt. Det vil si.. vi fikk ikke motoren før fredag 24. mars(!!), men greit, alt skulle være i skjønneste orden med både ledningsnett og motor, så vi skulle rekke det uansett. Flere overraskelser.. vi fikk igang bilen, men da gikk den kun på 3 av 4 sylindre. Etter å ha prøvd å finne feilen ganske lenge, ringte vi til Oreca og fikk dem til å koble seg opp på bilen gjennom pc’n for å se om de kunne klare å lokalisere feilen fra Frankrike. De prøvde å tenne hver enkelt plugg, og alle slo riktig helt til vi kom til plugg nr. 2, da begynte nemlig wastgate-ventilen å slå? Vi fikk straks beskjed om å skru av motoren, og de ble veldig ivrige på at vi kom ned til dem så de fikk sett på det. 

Vi satte derfor ikke kursen mot Barcelona. Vi trilla bilen på hengeren, pakket det viktigste inn i bussen, og satte kursen mot Frankrike.

Tirsdag 27.03.2017: Vi fant ut at vi ville gjøre noe litt utenom det vanlige på turen. Vi gjorde om litt på ruten vår, og kjørte innom Paul og Cynthia, fans – venner i Nederland. Paul visste ikke at vi skulle komme, og ble kjempeoverrasket! Til tross for god guiding fra Cynthia visste vi ikke helt hvor vi skulle kjøre, og brukte google maps. Smart – Plutselig sto den store bussen med henger midt i et boligfelt! Det ble virkelig noe å le av både for oss på teamet, og alle de som bodde der. Etter å ha vært hos Paul og Cynthia i to-tre timer, måtte vi kjøre videre. Godt å kjenne at man ikke har et strikt tidsskjema, men at man kan ta seg tid til venner og fans.


Fotograf: Paul Dingen

Onsdag 29.03.2017: Vi kom frem hos Oreca litt før klokka 14, og da sto de klare til å ta oss imot. Mens deres elektriker sto og så under toppen på vår nydelige Franske dame, fikk jeg og Ole Kristian guidet tur på Oreca. Da vi kom tilbake hadde de funnet feilen. Det viste seg at det var en pinne i en av de større kontaktene som var trykt inn og bøyd mot en av de andre pinnene (wastegate-ventilen). Oreca byttet den ødelagte kabelen, og beklaget veldig. Ettersom vi ikke hadde rukket å teste bilen før, fikk vi kjøretrening på Magny Cours. Det var helt utrolig, og virkelig noe for minneboka! Nydelig vær, stooor, famous bane og ikke minst – Motoren virket! Vi hadde dessverre ikke rukket å justere eller tilpasse noe som helst, så hjul, sete.. ja alt, var helt feil.. men vi fikk uansett en liten feeling på hvordan bilen gikk. Etter å ha kjørt noen runder på Magny Cours, bestemte vi oss for at nå er det bare ett å gjøre – og satte snuten mot España!

Mel Díaz (Oreca) og Ole Kristian Temte

Torsdag 30.03.2017: Til tross for en god del uflaks før turen, kom vi til Circuit de Barcelona-Catalunya tidlig på formiddagen. Uflaksen var på god vei ut av bussen, og nå var det virkelig god grunn til å dra på smilebåndene. Fuglesang, nydelig vær – virkelig sydenfølelse! Det var skikkelig herlig bare det å endelig komme frem. Deilig å vite at motoren var i orden. Bare tanken på at vi faktisk var kommet til Barcelona for å delta som permanent driver i EM 2017 – Magisk! Så klare for løpshelg.. Så klare for å kjenne bilen på banen.. Så klare til å.. justere.. tilpasse.. alt.. #keepsmiling  
Resten av hvordan denne helga var, kommer i neste innlegg, første løpshelg, Barcelona 31.03.17 – 02.04.17.

 Ready – Set – GO! 

OLE KRISTIAN TEMTE
SOSIALE MEDIER:

http://www.okmotorsport.no/
http://www.facebook.com/OKMOTORSPORT/
Instagram: @olekristiantemte
Twitter: @oktemte

#EM #BarcelonaRX #Rallycross #FIAWORLDRX #Europa #sport #bil #kjendis #sponsor #olekristiantemte #temte #buss #tur #ferie #jobb #hobby