RallyX Nordic og NM: Grenland 21. april 2017 – 22. april 2017

Knappe tre uker etter å ha kjørt i Spania. Litt over to uker etter å ha kommet hjem, og vi var i full gang med å pakke til ny tur. Denne gangen gikk turen til Grenland, Skien (Norge), for å delta i RallyX Nordic og NM. 

Resultatmessig fikk vi en dårlig start på sesongen med EM i Barcelona, men ting så mye lysere ut før Grenland. Grenland har, etter at vi mistet både KNA Eikers Hakavik og NMK Drammens Lyngås, blitt en slags hjemmebane. Vi hadde bestemt oss, nå skulle vi virkelig reise kjerringa etter at semifinalen glapp mellom fingrene på oss, samme bane i fjor høst. 

På fredag hadde vi to tester, og allerede etter første test så det svært lovende ut. Banen føltes alright, og til tross for en rolig gjennomkjøring var tidene overraskende gode. Det var tydelig at ingen hadde husket å banke i bordet, for allerede i test to var banen helt jævlig å kjøre på. Bilene hoppet hvor virkelig ikke skulle hoppe, førerne måtte legge seg ut og snevre seg inn på helt ulogiske steder for å ikke treffe spor.. Dette var noe som ble tatt opp på førermøtet allerede fredag (etter begge tester), og alle deltakere ble lovet at løypene skulle være gode på løpsdagen. Sett bort ifra forholdene mistet vi noe tid på banen i test to, noe vi ikke klarte å finne årsaken til innen Q1 lørdag. 

Q1: Planen var (som i alle andre løp) å få en god tid, og ikke havne i fight med de andre, men allerede etter én runde mistet vi turbotrykk under pådrag, og bilen ble svært tung, rett og slett vanskelig å kjøre. Heldigvis er føreren på vårt team en skikkelig bestemt mann, har han bestemt seg for noe så blir det sånn – og han skulle altså passere den målstreken!  
Fullfører man ikke løpet får man ikke poeng for den omgangen, og noen poeng er alltid bedre enn ingen poeng.
Banen var desverre like dårlig hele lørdag, som etter første test på fredag. Dette kom av at bakken fortsatt var full av telehiv, og det var rett og slett ikke mulig å preparere nok til at banen ble god/mindre jævlig. Jaja, det var i det minste likt for alle deltakere, så vi måtte rett og slett bare håpe at det var skjermene, og ikke enda dyrere deler som røyk… 

Q2: Teamet fikk fikset feilen fra Q1, så nå hadde vi heldigvis turbotrykk igjen. Vi fikk en grei gjennomkjøring, men klarte ikke slå personlig rekord da vi var utenfor banen en liten tur og i sandfella med alle fire hjul.. Men turbotrykket virket, og bilen var noe bedre å kjøre denne kvalifiseringsrunden, så ting så definitivt bedre ut.

Q3: Alt sto og falt på denne kvalifiseringen, og det ble litt i overkant mye press. Vi skulle ta starten, og komme i front for enhver pris, og det gikk omtrent slik:

Xlc3YZFIc2g

Vi kom frem i sporet ganske agressivt, og det som gjorde at det rett og slett ble farlig, var at vi traff et av de større hullene i banen. Det at vi traff hullet med ett hjul, førte til at bilen snudde seg foran Ramona Karlsson, og med fronten vår på vei (i nesten 100km/t) inn førerdøra til Knut Ove Børseth. Alt skjedde fort, og det var veldig heldig for Knut Ove at Ramona kom og dyttet oss vekk akkurat da hun gjorde. Vanskelige kjøreforhold, ja rett og slett skummelt når hullene blir så sinnsykt store. Som dere ser i filmen, klarte vi ikke å fullføre den siste kvalifiseringsrunden. To flate dekk, knekt kniv og div. andre ting ble kjapt tilført fixit-listen

Dette ble nok ei helg med masse fart og spenning, selv om det ikke helt gikk veien for oss. Vi kommer sterkere tilbake skal du se!
Det er som jeg pleier å si – med et godt team, og en helt fantastisk fører, er virkelig ingenting umulig! #keepsmiling 

Jeg er virkelig stolt av å være på teamet til Ole Kristian Temte, for til tross for at vi er litt uheldige med plasseringer innimellom, så er det virkelig ingen som slår han i å lage show! Det blir liv og glede uansett hvor han setter opp telt, og alle er velkommen! Han ser hver enkelt, og bryr seg om hver enkelt fan, og det er det sannerlig ikke mange som tar seg tid til. Det beste med han er at det på ingen måte er påtatt, men at det faktisk er ekte. Han bryr seg faktisk om at alle rundt seg, og alle vi møter skal ha det bra. Det er virkelig utrolig. Han er et forbilde, rett og slett! 
 
Få et større innblikk i hva som skjer,
følg Ole Kristian Temte på sosiale medier:

Twitter: @oktemte
Instagram: @olekristiantemte
Facebook.com/okmotorsport
Homepage: http://www.okmotorsport.no/
 
#okmotorsport #motorsport #sport #motor #rallycross #rx #NM #Nordic #Nordisk #mesterskap #norge #norden #Grenland #bil #biler #video #film #hverdag #jobb #arbeid #fart #spenning #personlig #idrett #blogg #FIA #Follow #europa #hookvalley #kjendis 
2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg